فواید و خواص هسته آووکادو، ارزش غذایی و اثرات جانبی آن

فواید و خواص هسته آووکادو، ارزش غذایی و اثرات جانبی آن

میوه آووکادو (Persea americana) یکی از میوه های بومی آمریکای مرکزی و مکزیک است و در خانواده Lauraceae طبقه‌بندی می‌شود. این میوه ارزش تجاری بالایی دارد و می‌تواند در طیف وسیعی از آب و هواها از جمله مناطق مرطوب و مدیترانه‌ای کشت شود. یکی از ویژگی‌های قابل‌توجه درختان آووکادو توانایی آنها در خودبارورسازی است. پوسته میوه آووکادو  سبز رنگ است و به شکل بیضی یا گلابی است.

آووکادو یک میوه خیلی خاص است و فواید و خواص بسیاری دارد؛ اما نکته جالب ماجرا این است که علاوه بر خود میوه، دانه یا همان هسته آووکادو نیز فواید بسیاری دارد. با توجه به اهمیت این موضوع، در این مقاله  ما به بررسی فواید و خواص هسته آووکادو برای سلامتی می‌پردازیم.

فهرست مطالب

توجه : اگر به موضوع این مقاله علاقه‌مند هستید، به شما پیشنهاد می‌کنیم مقالات خواص تخم شوید و فواید دانه چیا را نیز مطالعه نمایید.

درباره آووکادو

شواهد تاریخی نشان می‌دهد که درخت آووکادو از زمان باستان در مناطقی که امروزه کالیفرنیا نامیده می‌شود، وجود داشته است. میوه آووکادو بسیار مغذی است و افزودنی ارزشمند برای یک رژیم غذایی متعادل است. این میوه می‌تواند بسیاری از ویتامین ها و مواد مفید را برای بدن فراهم کند. آووکادو حاوی مقدار زیادی پتاسیم، ویتامین D، اسیدهای چرب، کاروتنوئیدها و سایر مواد شیمیایی گیاهی است که همگی این مواد بدون شک به سلامت و تندرستی کلی بدن کمک می‌کنند. مکزیک بزرگترین تولیدکننده آووکادو در جهان است و پس از آن شیلی قرار دارد. کشور برزیل نیز به عنوان نهمین تولیدکننده بزرگ، در کشت آووکادو سرآمد است.

پودر هسته آووکادو در غذا

ارزش غذایی دانه و هسته آووکادو

هسته آووکادو شامل ترکیبات متابولیت ثانویه مانند آلکالوئیدها (alkaloids)، تری ترپنوئیدها (triterpenoids)، تانن‌ها (tannins)، فلاونوئیدها (flavonoids) و ساپونین‌ ها (saponins) است. این ترکیبات فوایدی بسیاری برای سلامتی دارند و می‌توانند در تولید انواع داروها به کار گرفته شوند  دانه های آووکادو سرشار از پلی فنول ها نیز هستند. پلی فنول ها به داشتن خواص آنتی اکسیدانی قوی شناخته می‌شوند [1]. 

ارزش غذایی هسته آووکادو [2]

اجزاء گرم در 100 گرم بذر
رطوبت 8.6
پروتیئن 23
چربی 14.1
خاکستر (Ash) 2.4
فیبر 7.1
کربوهیدرات 44.7
فلاونوئید 0.11 %
تانن 1.41
ساپونین 4.44 %
فنولیک ها 0.53 %
مواد معدنی میلی گرم در 100 گرم بذر
کلسیم 0.82
پتاسیم 4.16
سدیم 1.41 %
روی 0.18
فسفر 0.09
ویتامین ها میلی گرم در 100 گرم بذر
ویتامین A 10.1
ویتامین E 0.12
ویتامین C 97.8
ویتامین B1 0.33
ویتامین B2 0.29
ویتامین B3 0.06

فواید و خواص هسته آووکادو

برای بهره‌مندی از خواص هسته آووکادو می‌توان پس از پوست کندن میوه آووکادو، آن‌ها را طبق روش‌هایی مشخص خرد و آسیاب کرد و در انواع نوشیدنی ها استفاده نمود. تحقیقات علمی در زمینه خواص دانه آووکادو همچنان در مراحل اولیه است. با این حال تحقیقاتی که تا به امروز صورت گرفته نشان می‌دهد که مصرف هسته آووکادو می‌تواند برای بهبود سلامت سیستم قلبی عروقی، مقابله با فشار خون بالا، بیماری های التهابی و دیابت مفید باشد. برخی از مهمترین فواید و خواص هسته آووکادو به شرح زیر است:

بهبود سطح کلسترول و گلوکز خون

هسته آووکادو حاوی رسوراترول (resveratrol) و سایر موادی است که می‌توانند به بهبود سطح گلوکز و کلسترول کمک کنند. علاوه بر این، عصاره اتانولی دانه های آووکادو نیز فعالیت بازدارنده‌ای در برابر آنزیم α-گلوکوزیداز (α-glucosidase enzyme) از خود نشان داده‌اند. این آنزیم به مدیریت دیابت مربوط می‌شود. این شواهد نشان می‌دهد که احتمالاً می‌توان از هسته آووکادو به عنوان یک رویکرد طبیعی برای کمک به مدیریت سطح قند خون و کلسترول، استفاده نمود.

سلامت بینایی و چشم

وجود  برخی از ترکیبات گیاهی و رنگدانه ها، در هسته های آووکادو به آنها خواص آنتی اکسیدانی می‌دهد که ممکن است به بهبود استرس اکسیداتیو و بیماری های چشمی مرتبط باشد. با توجه به اینکه اختلالات در اندامک های مولد انرژی سلولی (cellular energy-generating organelles) زمینه‌ساز طیف متنوعی از اختلالات چشمی است، استفاده از خواص آنتی اکسیدانی دانه های آووکادو می‌تواند به طور مؤثری عملکرد این اندامک ها را در بافت های چشمی تقویت و بهبود دهد.

پیشگیری از بیماری های قلبی

هسته های آووکادو پتانسیل مقابله با کلسترول خون، فشارخون بالا، اختلالات التهابی و دیابت را دارد. در نتیجه مصرف این دانه ها می‌تواند به پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی کمک کند.

فواید هسته آووکادو

درمان زخم معده

تحقیقات نشان داده است که دانه های آووکادو خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی برجسته ای دارند. در نتیجه مصرف آنها می‌تواند فواید درمانی بالقوه ای را برای درمان بیماری زخم معده و کاهش استرس اکسیداتیو ارائه دهد.

پیشگیری از سرطان

دانه های آووکادو دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند و به همین دلیل می‌توانند به عنوان بازدارنده های بالقوه پیشرفت سرطان عمل نمایند. این هسته ها سرشار از ترکیبات فنولیک، فلاونوئیدها، اسیدهای فنولیک و تانن هستند که همگی نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارند [3و 4].

پیشگیری از آلزایمر و پارکینسون

حضور قابل توجه فیتوکمیکال ها و آنتی اکسیدان ها در دانه های آووکادو به آنها خواص محافظت‌کننده عصبی می‌دهد. آنتی اکسیدان های منحصر به فرد موجود در آووکادو به عنوان عوامل قدرتمندی عمل می‌کنند که به طور مؤثری از تولید رادیکال ها جلوگیری می‌کنند و به طور بالقوه احتمال ابتلا به بیماری های عصبی مانند بیماری آلزایمر و پارکینسون را کاهش می‌دهند.

خواص ضد میکروبی

یافته های علمی نشان داده است که هسته های آووکادو خواص ضد میکروبی و ضد قارچی دارند. در نتیجه استفاده از دانه‌های آووکادو  می‌تواند به طور مؤثری از تکثیر قارچ‌ها و میکروارگانیسم‌های مختلف دیگر جلوگیری کند.

درمان اختلالات پوستی

یکی دیگر از خواص هسته آووکادو، خواص درمانی آن برای بهبود اختلالات پوستی است. این دانه ها حاوی مقدار قابل توجهی ترکیبات فنلی (phenolic ) هستند و خواص آنتی اکسیدانی آنها  برای سلامت پوست مفید است. تحقیقات نشان داده است که محصولات بر پایه هسته آووکادو دارای خواص ضد التهابی و ضد میکروبی نیز هستند. در نتیجه استفاده از آنها  می‌تواند در مدیریت و درمان اختلالات پوستی مانند آکنه و  درماتیت سبوره‌ای استفاده مؤثر باشد.

پودر هسته آووکادو

فواید هسته آووکادو برای مردان

دانه های آووکادو سرشار از مواد مغذی هستند که این مواد اثرات مثبتی بر سیستم تولیدمثل مردان دارند. تحقیقات علمی نشان داده است که این مواد مغذی باعث افزایش کمیت و تحرک اسپرم، کاهش سطح کلسترول و بهبود کیفیت کلی اسپرم می‌شوند.

مواد مغذی ضروری مانند: روی، سلنیوم، ویتامین‌های E و C و لوتئین (lutein) در دانه‌های آووکادو وجود دارند و نقش مهمی در افزایش کیفیت اسپرم دارند. این مواد مغذی همچنین تولید تستوسترون را نیز تحریک می‌کنند. آووکادو همچنین منبعی غنی از آنتی اکسیدان است و خواص ضدالتهابی دارد. به همین دلیل مصرف آن می‌تواند از سلول ها در برابر آسیب محافظت کند و باعث کاهش التهاب هایی شود که به طور بالقوه می‌توانند منجر به ناباروری شوند.

فواید دانه های آووکادو برای خانم ها

استفاده از دانه های آووکادو به دلیل ذخایر قابل توجهی از ویتامین E، پتاسیم و اسیدهای چرب امگا 3 می‌تواند مزایای مختلفی برای رحم ایجاد کند. علاوه بر این، این دانه ها حاوی اسید فولیک هستند که به پیشگیری از عوارض دوران بارداری کمک می‌کند. ویتامین E به تغذیه اندام های تولیدمثل کمک می‌کند. از طرفی دیگر آووکادو با محتوای بالای پتاسیم خود به حفظ تعادل سطح استروژن کمک می‌کند و در نتیجه احتمال بیماری هایی نظیر آندومتریوز(endometriosis) را در زنان کاهش می‌دهد.

اسید فولیک با جلوگیری از نقص لوله عصبی و افزایش سنتز DNA نقش مهمی در ارتقای یک بارداری سالم دارد. آووکادو همچنین سرشار از ویتامین های گروه B، به ویژه فولات یا ویتامین B9 است که از متابولیسم انرژی بدن پشتیبانی می‌کند، گردش خون را تقویت می‌کند و با عفونت ها مبارزه می‌کند. علاوه بر این، آنها به طور مؤثر هورمون ها را تنظیم می‌کنند و استروژن اضافی را از بدن دفع می‌کنند، بنابراین از اختلالات تولیدمثل جلوگیری می‌کنند. این ویژگی به ویژه برای زنان مبتلا به بیماری هایی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک (polycystic ovary syndrome) یا اندومتریوز مفید است [5].

طرز خوردن هسته آووکادو : ترکیب کردن با اسموتی

اثرات جانبی و مضرات هسته آووکادو

دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا بیان کرده است که مجموعه شواهد فعلی برای تعیین ایمنی عصاره های مختلف هسته آووکادو کافی نیست. در حالی که برخی از مطالعات حیوانی نشان داده‌اند که مصرف عصاره یا پودر دانه آووکادو برای مدت کوتاهی ممکن است آسیبی به همراه نداشته باشد، تحقیقات بیشتری در مورد افراد انسانی برای اثبات ایمنی قطعی آن مورد نیاز است.

هسته آووکادو را چگونه بخوریم؟

دانه های آووکادو را می‌توان با استفاده از یک مخلوط کن قوی پودر کرد. همچنین می‌توان از رنده پنیر، آسیاب ادویه یا هاون استفاده کرد. پودر حاصل را باید در ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید.

برای اینکه بتوانید از دانه های آووکادو پودر ریزی تهیه کنید، ابتدا به کمک چاقو هسته آن را از آووکادو خارج کنید، سپس آن را آبکشی کنید و در فری که از قبل با دمای 250 درجه فارنهایت گرم شده به مدت 2 ساعت قرار دهید تا آب آن گرفته شود. پس از بین رفتن رطوبت هسته، پوست بیرونی را جدا کرده و با استفاده از چاقو، پوسته ضخیم هسته را به دو نصف تقسیم کنید. سپس بخش نرم تر داخل هسته را به صورت مکعبی خرد کنید و در مخلوط کن بریزید و مخلوط کنید تا پودری ریز و یکنواخت به دست آورد.

تانن های موجود در پودر هسته آووکادو کمی تلخ هستند. از پودر هسته آووکادو می‌توان در تهیه اسموتی ها به همراه مواد دیگری مانند موز، آناناس و اسفناج استفاده کرد. علاوه بر این، پودر دانه آووکادو را می‌توان روی تخم مرغ های صبحانه پاشید و یا  به سوپ یا سالاد اضافه کرد. اگرچه ارزش غذایی دقیق هسته آووکادو  همچنان ناشناخته باقی مانده است، اما به عنوان میوه ای خوش طعم و مغذی در نظر گرفته می‌شود.

توجه: در حال حاضر، شواهدی مبنی بر بی‌خطر بودن مصرف دانه های آووکادو وجود ندارد. اگر مصرف دانه های آووکادو را انتخاب می‌کنید، توصیه می‌شود آنها را به ندرت مصرف کنید تا خطرات احتمالی عوارض جانبی به حداقل برسد.

منبع:

Floristkid: Avocado seeds benefits

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا