نکات کلیدی درباره زمان و نحوه ی آبیاری بنفشه آفریقایی

نکات کلیدی درباره زمان و نحوه ی آبیاری بنفشه آفریقایی

یکی از شناخته شده ترین گیاهان آپارتمانی بنفشه آفریقایی است. همان‌طور که از نامش پیداست این گیاه بومی مناطق گرم است و در حاشیه رودخانه‌های داخل جنگل و در زمین جنگل‌های سایه دار رشد می‌کند.

این گیاهان زیبا  حتی با وجود اینکه به خوبی در محیط‌های آپارتمانی رشد می‌کنند احتیاج به مراقبت خاصی دارند. آب یکی از فاکتورهای مهم و تأثیرگذار در پرورش بنفشه‌های آفریقایی است. در این مقاله در مورد زمان و روش های آبیاری بنفشه آفریقایی صحبت می‌کنیم و در به برخی سؤالات متداول درباره این گیاهان پاسخ می‌دهیم.

فهرست مطالب

توجه : اگر به این موضوع علاقه‌مند هستید، مقاله << بهترین زمان آبیاری زاموفیلیا >> را نیز مطالعه نمایید.

بنفشه آفریقایی و آبپاش

زمان آبیاری بنفشه آفریقایی در منزل

اگرچه که بنفشه‌های آفریقایی به مراقبت‌های ساده‌ ای نیاز دارند اما مستلزم توجهات خاصی هستند. به طور مثال دانستن اینکه برای سالم نگه داشتن این گیاهان هر چند وقت یکبار باید به این گیاهان آب داد، از اهمیت بالایی دارد.

به طور کلی، به بنفشه‌های آفریقایی باید هفته‌ای یکبار آب داد که البته این امر بسیار بستگی به محیط نگهداری و ترکیبات خاک گلدان این گیاه دارد. اگر در مناطق گرم زندگی می‌کنید باید بیشتر به گیاهتان آب بدهید و در مقابل اگر در مناطق خنک‌تر زندگی می‌کنید باید یک هفته در میان گیاهتان را آبیاری کنید.

یک قاعده سرانگشتی برای آبیاری بنفشه آفریقایی وجود دارد. طبق این قاعده، خاک بنفشه آفریقایی باید در بازه بین دو آبیاری اجازه خشک شدن داشته باشد اما نه برای مدت زمان طولانی. مشخص کردن رطوبت خاک می‌تواند برای مشخص کردن بازه‌های آبیاری کمک نماید. تست انگشتی یک روش ساده برای مشخص کردن سطح رطوبت در خاک است.

برای انجام این تست انگشتی باید انگشت خود را در خاک گلدان فرو ببرید. اگر مخلوط خاک گلدان خشک بود، این بدان معنی است که زمان آن فرارسیده که به بنفشه آفریقایی خود آب بدهید، اما اگر مخلوط خاک هنوز مرطوب بود، این بدان معنی است که باید چند روز دیگر برای آبیاری گیاه خود صبر کنید.

بنفشه های آفریقایی در طبیعت

زمان آبیاری بنفشه آفریقایی در خارج از منزل

در محیط‌های بیرون از منزل، شرایط آب و هوایی بسیار مهم است. برای تنظیم زمان های آبیاری، باید رطوبت محیط و دمای محیط را در نظر گرفت. اگر در محیطی زندگی می‌کنید که رطوبت بالایی دارد، باید به طور مکرر گیاه خود را آبیاری کنید. اما اگر در محیط‌هایی با رطوبت پایین زندگی می‎‌کنید، تعداد دفعات آبیاری بنفشه آفریقایی باید کمتر باشد.

در اینجا یک سری از توصیه‌های کلی را برای آبیاری این گیاه ارائه داده‌ایم:

  • آب و هوای خشک: هر سه الی پنج روز به بنفشه آفریقایی خود آب دهید
  • آب و هوای مرطوب: هر پنج الی هفت روز به بنفشه آفریقایی خود آب دهید.
  • آب و هوای گرم: هر دو الی سه روز به بنفشه آفریقایی خود آب دهید.
  • آب و هوای سرد: هر هفت الی ده روز به بنفشه آفریقایی خود آب دهید.

نکته: به خاطر داشته باشید که موارد ذکر شده تنها یک سری راهنمایی‌های کلی هستند و بسته به آب و هوای منطقه زندگی شما بنفشه آفریقایی شما ممکن است به آبیاری کمتر یا بیشتر احتیاج داشته باشد.

اسپری کردن آب بر روی بنفشه آفریقایی

آبیاری بنفشه آفریقایی در تابستان

در طول تابستان˛ این گیاهان را باید بیشتر آبیاری کرد. ممکن است خاک به دلیل گرما و خشکی هوا سریع‌تر رطوبت خود را دست داده و خشک شود. به طور کلی شما باید بنفشه آفریقایی خود را در تابستان هر پنج الی هفت روز آبیاری کنید. اما اگر در مناطق گرم زندگی می‌کنید، باید این کار را هر دو یا سه روز انجام دهید.

آبیاری بنفشه آفریقایی در زمستان

در طول زمستان˛ بنفشه‌های آفریقایی احتیاج کمتری به آبیاری دارند. خاک رطوبت را به دلیل دمای پایین و سطح رطوبت بالا مدت زمان بیشتری حفظ می‌کند.  به طور عمومی در زمستان باید گیاه خود را هر پنج الی هفت روز آبیاری کنید. اگر در مناطق خنک زندگی می‌کنید آبیاری را هر دو هفته یکبار انجام دهید.

بنفشه آفریقایی

کیفیت آب برای بنفشه آفریقایی

1) آب باید هم دمای محیط یا نزدیک به دمای محیط اطراف باشد. ریشه‌های بنفشه آفریقایی به وسیله آب خیلی سرد، سرما زده می‌شوند. در چنین حالتی هنگامی که گیاه آب سرد را  توسط ریشه ها جذب می‌کند، برگ ‌ها به سمت پایین خم می‌شوند. اگر آبیاری از سمت بالا انجام شود، آب سرد منجر به ایجاد لکه روی برگ می‌شود. چنین لکه‌هایی نکروز(necrosis) نام دارند و به آسانی از بین نمی‌روند.

نکته: صرف‌نظر از اینکه آب در دمای مناسبی هست یا خیر، همواره از آبیاری بر روی برگ‌های بنفشه آفریقایی خودداری نمایید. تنها در صورت نیاز برای بالا بردن رطوبت گیاه یا تغذیه سریع گیاه، می‌توانید بر روی آن آب اسپری کنید.

2) از آب نرم (آبی که سطح منیزیم و کلسیم در آن بسیار کم باشد( برای آبیاری استفاده نکنید چرا که باعث افزایش نمک خاک می‌شود. این نوع از آب باعث تغییر مقدار PH خاک و رسانایی الکتریکی آن می‌شود. در نتیجه ظرفیت بنفشه آفریقایی برای جذب آب و مواد مغذی کاهش پیدا خواهد کرد.

3) از آب های کلردار نیز استفاده نکنید. اگرچه مقداری کلر برای به انجام رساندن فتوسنتز لازم است اما بنفشه‌های آفریقایی مقادیر کمی از کلر را نیاز دارند چیزی در حدود 70 الی ppm 100 . این مقدار کم از کلر در آب از طریق بویایی نیز قابل تشخیص نیست.

تخفیف ویژه دوره باغبانی کودک

شما می‌توانید تا پایان این ماه، دوره باغبانی کودک را با 20 درصد تخفیف تهیه نمایید.        

کد تخفیف : web251  

اگر بوی کلر آب را حس می‌کنید، این بدان معنی است که مقدار زیادی کلر در آب وجود دارد. استفاده از آبی که کلر زیادی دارد باعث سوختن برگ‌ها و کاهش گلدهی بنفشه آفریقایی می‌شود. اگر امکان استفاده از آب دیگری را نداشتید، آب را داخل ظرفی ریخته و یک شبانه روز به آن فرصت دهید تا گاز کلرش تبخیر شود.

روش های آبیاری بنفشه آفریقایی

بهترین روش ‌های آبیاری بنفشه آفریقایی

دلیلی ندارد که از آبیاری بنفشه آفریقایی بترسید. روش‌هایی برای آبیاری وجود دارند که حتی از آبیاری معمولی نیز راحت‌تر هستند. در ادامه چهار روش آبیاری بنفشه آفریقایی را به شما معرفی می‌کنیم.

1- گلدان‌های خود آبیاری

این روش یکی از عمومی‌ترین روش‌ها برای آبیاری این گیاهان است چرا که به گیاه اجازه می‌دهد از خودش مراقبت کند. روش عملکرد گلدان های خود آبیار دین شرح است:

  • گلدان‌های خود آبیاری از دو قسمت تشکیل شده‌اند. محفظه اول شامل خاک و خود گیاه است و محفظه دوم با آب پر شده است که در قسمت پایینی محفظه اول قرار می‌گیرد.
  • گیاه از قسمت پایینی محفظه اول آب را جذب می‌کند و همین کار باعث جلوگیری از آبیاری بیش از اندازه گیاه می‌شود.
  • زمانی که آب تمام می‌شود، لازم است تا محفظه دوم را دوباره پر کنید (معمولاً هر دو یا سه هفته یکبار).

گلدان خود آبیار

2- آبیاری از کف گلدان

این روش بدین صورت است که گیاه را در داخل یک ظرف آب قرار می‌دهید تا رطوبت بتواند از طریق سوراخ های موجود در انتهای گلدان جذب گیاه شود. برای این کار باید گیاه بنفشه آفریقایی را به مدت 25 تا 50 دقیقه در داخل ظرف آب قرار دهید.

اگر ظرف را بررسی کردید و مشاهده کردید هنوز مقداری آب داخل ظرف باقی مانده، این بدان معنی است که گیاه شما تمام آبی را که احتیاج داشته جذب کرده است. اگر تمام آب داخل ظرف جذب شده بود مقدار دیگری آب داخل ظرف بریزید و 10 الی 15 دقیقه به گیاه اجازه دهید تا آب را جذب کند.

آبیاری از کف گلدان بنفشه آفریقایی

3- آبیاری فتیله ای

یکی از روش های آبیاری بنفشه آفریقایی با ه است. این روش تا حدی شبیه روش خود آبیاری است. در حقیقت یک گلدان خود آبیار است. با استفاده از  این روش بدون اینکه خاک بیش از اندازه از رطوبت جذب نماید، ریشه رطوبت ثابتی را دریافت می‌کند

تمام چیزی که در این روش به آن احتیاج دارید این است که قبل از اینکه گیاه و خاک را در داخل گلدان قرار دهید فیتیله‌ های مخصوص آبیاری را از سوراخ‌های زهکش عبور دهید. فیتیله‌ ها رطوبت را از محفظه آب به داخل خاک گلدان هدایت می‌کند.

روش آبیاری فتیله ای

4- آبیاری از سمت بالا

اگر قصد دارید از این روش برای آبیاری بنفشه آفریقایی خود استفاده کنید باید از آبپاش‌هایی که نازل بلند و باریکی دارند، استفاده کنید. برای این کار نازل آبپاش را در زیر برگ‌ها قرار می‌گیرد به طوری که به خاک گیاه آب می‌رسد بدون اینکه برگ‌های آن خیس شوند.

نکته آبیاری: نمک‌های کود ممکن است در اثر آبدهی تحتانی در خاک جمع شوند. اگر می‌خواهید از روش آبیاری تحتانی استفاده کنید، بهتر است بنفش خود را هر سه تا چهار ماه یکبار گیاهتان را از بالا نیز آبیاری کنید. این کار برای از بین بردن نمک جمع شده لازم است.

نحوه ی آبیاری بنفشه آفریقایی از بالا

سؤالات متداول

نشانه‌های آبیاری بیش از اندازه بنفشه آفریقایی چیست؟

در صورت آبیاری بیش از حد، گیاهان بنفشه آفریقایی در معرض پوسیدگی ریشه  قرار می‌گیرند. اگر به دنبال حل مشکل نباشید پوسیدگی ریشه منجر به مشکلات دیگری شده و در نهایت باعث از بین رفتن گیاه می‌شود. در ادامه نشانه‌های آبیاری بیش از اندازه را بیان می‌کنیم:

  • برگ‌ها پژمرده و قهوه‌ ای می‌شوند
  • برگ‌های پایینی نرم و لزج می‌شوند
  • برگ‌ها کمرنگ و رنگ پریده به نظر می‌آیند
  • پایه گیاه و تنه گیاه از هم جدا می‌شوند

اگر هر یک از نشانه‌های ذکر شده در بالا را مشاهده کردید، گیاه را از گلدان خارج کرده و خاک اطراف ریشه را پاک کنید. هر کدام از قسمت‌های گیاه را که به نظر پوسیده می‌آیند را قیچی کنید و به فکر استفاده از اسپری مخصوص درمان پوسیدگی ریشه باشید. گیاه را در داخل خاک مخصوص قرار داده و در صورت نیاز روش آبیاری را عوض کنید.

چرا آبیاری بنفشه آفریقایی متفاوت از گیاهان دیگر است؟

 در حیات وحش سایه‌های جنگل اجازه تابش مستقیم آفتاب به برگ این گیاه را نمی‌دهند به همین دلیل است که بنفشه آفریقایی یک گیاه کم نور است. همین امر باعث می‌شود برگ‌های این گیاه به شدت به نور آفتاب حساس باشند. زمانی که برگ‌های گیاه خیس باشند و در معرض نور آفتاب هم قرار گیرند رنگ برگ‌ها قهوه‌ای شده و حلقه‌های سفید رنگ روی آن‌ها شکل می‌گیرد.

منبع:

این مقاله برگرفته از مقاله انگلیسی زیبان  << How often to water African Violets>> است.

راستی می دونستی که باغبونی یکی از بهترین روش‌ها برای علاقه‌مند کردن بچه‌ها به میوه‌‌ و سبزیجاته؟ اگر میخوای بچه‌هات رو به مصرف غذاهای سالم تشویق کنی، حتما باغبونی رو با اونا تمرین کن. تازه باغبونی باعث افزایش صبر، اعتماد به نفس و مسئولیت‌پذیری بچه ها هم میشه😋

 حالا که اینقدر باغبونی خوبه🥰، یادت نره به فروشگاهمون هم سر بزنیا😉. تو فروشگاه مریان، هر چیزی که برای یادگیری و انجام باغبانی کودک و نوجوان نیاز داری رو می‌تونی پیدا کنی 😍

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا