گیاه آپارتمانی در دفتر

گیاه آپارتمانی پنجره ای رو به طبیعت

با گسترش زندگی شهری و فشارهای کاری در جوامع امروزی، آثار طبیعت بسیار کمتر در زندگی روزمره‌ انسان‌ها دیده می‌شود. انسان‌ها با حرکت به سوی متمدن شدن، به سرعت از طبیعت و زیبایی‌های آن فاصله گرفته‌اند. این در حالی است که بازگشت به طبیعت از بهترین راه‌ها برای پیشگیری و درمان آثار زیان‌آور زندگی پرمشغله و صنعتی امروزی است، چراکه طبیعت مادر انسان‌ها است و آغوش سبزش می‌تواند آرامش را به آن‌ها بازگرداند. 

توجه : این مقاله توسط گروه باغبانی مریان تالیف شده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر  در زمینه خدمات و محصولات باغبانی مریان می‌توانید به بخش فروشگاه و یا صفحه اصلی مراجعه نمایید.

در زندگی یکنواخت و ماشینی امروزی وجود گیاه آپارتمانی در خانه و محل کار به منزله پنجره‌ای است که به روی طبیعت گشوده می­‌شود و حس آرامش، نشاط و سرزندگی را برای انسان‌ها به ارمغان می‌آورد. امروزه به خاطر زندگی ماشینی همواره هوای منازل آلوده به مواد شیمیایی است که باعث تحریک دستگاه تنفسی و اغلب سردرد می‌شود. گیاهان آپارتمانی در منازل و محیط‌های بسته می‌توانند به عنوان یک پادزهر عمل کنند. آنها با شکستن پیوند بین مواد شیمیایی آنها را به عنوان غذا مصرف می‌کنند ودر نتیجه بسیاری از موادی که باعث آلوده شدن هوای داخل خانه می‌شوند  را از بین می‌روند و هوای داخل ساختمان‌ها را تصفیه می‌کننند.

انسان در تعامل با گل و گیاه، آب و دیگر مظاهر طبیعت به آرامش روحی دست پیدا می‌­کند. بنابراین برخلاف آنچه تصور می­‌شود، گیاهان آپارتمانی صرفاً وسایلی برای زیبایی اتاق و محل کار نیستند بلکه تأثیرات روانی و نقش آن­ها در تلطیف هوا را نمی­‌توان نادیده گرفت. به عنوان مثال وجود یک گیاه آپارتمانی در محیط‌های کاری فواید بسیار زیادی دارد. تحقیقات گسترده‌­ای که در این زمنیه انجام‌شده است نشان می­‌د‌هد که وجود گل و گیاه در محیط کار باعث کاهش بیماری­‌های پوستی، تنفسی و سردردهای عصبی می­‌شود و بازده کارکنان را افزایش می­‌دهد. در محیط ­های آموزشی نیز حضور گیاهان آپارتمانی باعث توجه و علاقه بیشتر دانش ­آموزان به درس و بالا بردن سطح یادگیری آنان در کلاس درس می­‌شود. همچنین تحقیقات  دیگری نشان داده است که در بیمارستان‌­ها نیز نگهداری گل و گیاه در اتاق بیمار و مشاهده مناظر طبیعی (حتی در فضای کوچکی مانند اتاق بیمارستان) تأثیر به سزایی در روند بهبودی بیماران دارد به طوری که سبب کوتاه­تر شدن دوره درمان و کاهش نیاز دارویی بیماران می­‌شود.

گیاهان آپارتمانی

 

نگهداری از گیاه آپارتمانی

اکثر گیاهان آپارتمانی از نقاط گرمسیری و نیمه گرمسیری پرباران توسط محققان به گلخانه ­های تولیدی منتقل و پس از طی مراحل تحقیق و انطباق با شرایط تازه، تکثیرشده‌اند. بنابراین برای نگهداری آنان در محیط آپارتمان باید رطوبت و دمای بالا فراهم شود. این شرایط در گلخانه­ های محل تولید گیاه آپارتمانی به­ خوبی فراهم می‌­شود و گیاهان در این شرایط بسیار شاداب و با طراوت هستند. در منازل نیز باید تا حد امکان چنین شرایطی را برای این‌گونه گیاهان ایجاد نمود. بدین منظور می­‌توان رطوبت هوا را در اطراف گلدان با اسپری کردن روزانه آب در بهار و تابستان و همچنین اسپری کردن آب ولرم روی برگ‌­ها ایجاد نمود. در پاییز و زمستان نیز برای ایجاد چنین رطوبتی می‌توان از دستگاه بخور استفاده کرد و یا گذاشتن کتری روی بخاری و قرار دادن حوله مرطوب بر روی شوفاژها، رطوبت موردنیاز گیاهان آپارتمانی را تأمین کرد.

به‌طورکلی با رعایت اصول تغذیه گیاه و مراقبت­های لازم ازنظر آفات و بیماری­‌ها، می‌­توان در تمام سال از داشتن گیاهانی سالم، زیبا و شاداب در آپارتمان و محل کار لذت برد. رمز موفقیت در نگهداری گل و گیاهان آپارتمانی این است که برای آن‌ها شرایطی در آپارتمان فراهم شود که مشابه زادگاهشان باشد. درواقع گیاه آپارتمانی هم مانند انسان­ها باید احساس کند که در سرزمین و خانه خودش است. اگر چنین احساسی نداشته باشند رشد آن­ها کم می‌شود و سرانجام با دل‌تنگی از پای درمی‌­آیند.

گیاه آپارتمانی گلدار

نویسنده: الهام اسکندری

منابع:

  1. کتاب آموزش پرورش و تکثیر گیاهان آپارتمانی- نویسنده: حسن بنی هاشمی
  2. www.hidoctor.ir
  3. www.abartazeha.com

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا